Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No naštěstí já musím všechny své sousedy jen chválit :-) Máme hezké vztahy, a tak nějak se vždycky domluvíme, tolerujeme, vycházíme...;-) Dotyčný kohout toho rána asi opravdu utrpěl úraz v citlivé oblasti, protože jinak ho lze považovat za bezproblémového :-P

0 0
možnosti

R^:-) Krásné!

Vidím to před sebou jako živé. Mám také takové sousedy.

Jedni sousedi tu nechávají už roky při každém jen trochu lepším počasí celý den pojíždět a hlučet automatickou travní sekačku na solární pohon - tak tihle si jako odvetu pořídili kohouta. Nějakou speciální rasu, která řve celou dobu, co je vzhůru každých 10 - 15 vteřin, dokud ji někdo nešoupne zpátky do bedny do tmy. :-) Momentálně jsou myslím ve stadiu soudu. A to zrovna, když se na druhé straně ztišili sousedé, co se také už léta soudí o hluk. Jeden z nich kdysi přibil na borovici radio a celé léto od rána do večera pouštěl na maximum disko - Anténu Bayern. R^:-) Ti byli letos tuším u soudu už potřetí ... nebo počtvrté?

Víte co bych vám poradila? Pusťe kohoutovi Kabáty. :-)

1 0
možnosti

Ve vyhledávači jsem zadala frázi "Kdo Z koho" a nabídlo se mi několik článků ohledně S/Z v tomto konkrétním případě. V hodinách gramatiky nám vtloukali do hlavy Z koho, Z čeho vs. S kým S čím, tudíž jsem se řídila tímto zažitým pravidlem. Faktem zůstává, že právě tato fráze je rozporuplná a rozděluje gramatiky na dva tábory Z proti S. Jelikož nemám v úmyslu se dohadovat s pravděpodobně edukovanějšími, ponechám původní Zet, ale taktéž popřemýšlím o variantě Es :-):-):-)

1 0
možnosti

Díky za reakci. Idiom "kdo s koho" je založen na vazbě se 4., nikoli 2. pádem.

2 0
možnosti

kdo S koho (= akuzativ)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS