Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ach ti muži, Ach ty ženy ...

Partnerským hádkám se ve vztahu nelze vyhnout. To musíte uznat. Čas od času zkrátka určitá situace stiskne tlačítko „enter“ v pomyslném programu „Hádky a jiné pohromy“ a odstartuje tak sled někdy velmi interesantních událostí.

Některé páry řeší nesrovnalosti tak zvanou „tichou domácností“, kdy se partneři vzájemně určitou dobu ignorují a jiné zase temperamentním způsobem známým pod pojmem „Itálie“. Znám několik manželských dvojic, kterým jižanský přístup v dané chvíli není cizí, avšak po patřičném usmíření, se sami sobě rádi zasmějí … Jako třeba Ema a Jirka.

Byl zimní večer a Ema seděla zabalená v dece u nudného pátečního programu. Víc než sledování televize ji zaujal pohled z okna na neonem osvícenou zahradu, která připomínala Ladův výjev sněhem pokryté krajiny. Nadílka byla opravdu štědrá a vločky bez přestání poletovaly dál a dál. S postupující večerní hodinou přicházela i únava a tak se Ema rozhodla odebrat do ložnice, protože čekání na návrat manžela, který (jak uvedl) šel s kamarády na „jedno“, nemělo už cenu.

Sladký spánek přišel hned. Bohužel ale netrval příliš dlouho, protože přišel i manžel. Vchodové dveře se rozletěly v předsíni dokořán a stínohra, která prozrazovala Jirkovu siluetu skrze prosklenou výplň, připomínala vtipnou grotesku. Pes se nadšeně motal sem a tam, protože se mu vrátil páníček a páníček se zmateně motal sem a tam, protože byl na mol.

Emu probudil hluk. Posadila se na postel a když jí ještě v polospánku došlo, jak se věci mají, ulehla zase na polštář a zavřela oči. V tom se doširoka rozevřely dveře ložnice a alkoholový odér zaplavil celou místnost. Jiří stál v trenýrkách mezi futry a roztouženě se zadíval na svou hezkou ženu, která zatím pokračovala v cestě do říše snů. Pomalinku si k ní přilehl, rukou ji něžně pohladil po stehně a pokračoval výš a … Plesk! Ema plácla jeho studenou ruku a vyhostila ji ze své tělesné blízkosti. „Ne. Nic nebude.“ Odsekla a obrátila se na druhý bok. „No táák..“ Zažadonil Jirka, ale Ema byla nekompromisní: „Ne. A nech toho, chci spát.“

Jeho roztoužené mužské ego bylo natolik raněno chladným odmítáním a mysl zastíněna nezkrotnou touhou a chtíčem násobeným alkoholem, že přistoupil k zoufalému řešení, jen aby přinutil svou ženu ke troše citu a náznaku smilování. „Jestli mi nedáš, vyskočím z okna!“ Vyřkl neúprosně podmínku. Ema bez povšimnutí ležela dál a jen rozespale dodala: „ Hmm. Tak vyskoč, no.“

Jiří stál během vteřiny u okna a zápasil se záclonami, protože se snažil vehementně otevřít okno. Ema otevřela oči, opřela se o loket a s tikajícím koutkem úst sledovala manžela, jak se snaží vylézt v podnapilém stavu na parapet. „Tak tohle mi snad nikdo neuvěří.“ Pomyslela si a potlačovala výbuchy smíchu. Věděla, že okno v jejich přízemním domku je cca. 130cm nad zemí a z toho je minimálně metr sněhové pokrývky, protože v těch místech padá sníh ze střechy.

V moment kdy se odhodlaný kaskadér konečně vysoukal na parapet, otočil se hrdinsky ke své ženě a… Skočil! Zabořil se do hromady sněhu až po pás, jen několik desítek centimetrů od okna. Ema už to nevydržela a propukla v nezastavitelný smích, který samozřejmě utlumila polštářem tisknoucím si k obličeji. Polonahý Jiří drkotal zimou uvězněný v hromadě sněhu, zatímco Ema si utírala slzy skrytého smíchu.

Po chvíli se neúspěšný skokan přece jen vyhrabal ze závěje a bosý oběhl celý domek zpátky ke vchodu. Když otevřel dveře, pes se v chodbě nadšeně motal sem a tam, protože se mu během 20ti minut už podruhé vrátil páníček a páníček se ztuhle motal sem a tam, protože byl promrzlý na kost.

Dveře ložnice se zase otevřely a nevzdávající se milovník stál opět mezi futry. I když se mu zimou nekontrolovatelně klepaly kolena a z trenýrek padaly zbytky sněhu, se vztyčenou hlavou procedil skrze drkotající zuby: „T..t…tak d..d..dáš mi nebo ne?!“ „Ne.“ Odpověděla žena. „J..j..jak ch..chceš.“Odpověděl sněžný dobrodruh, zachumlal se pod peřinu a odebral se unaveně do říše snů…

Autor: Šárka Podhányiová | středa 15.10.2014 8:00 | karma článku: 16,57 | přečteno: 759x
  • Další články autora

Šárka Podhányiová

Partnerské etudy aneb bez peněz na rande nelez

"Ženy jsou jako moderní obrazy. Budete-li jim chtít porozumět, nikdy si jich neužijete." Freddie Mercury

6.11.2019 v 8:01 | Karma: 21,45 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Ona

Šárka Podhányiová

Kdo "sežere" vyhraje aneb harfa, jednorožec a duha v čokoládě

Tisknu se zády ke zdi a snažím se zklidnit zrychlený dech, který mě spolu se silným tlukotem srdce může prozradit. Slyším je, blíží se...! Přivírám oči a tiše doufám, že si mě nevšimnou a jen proběhnou ven. Nedýchám...

31.10.2019 v 8:01 | Karma: 16,79 | Přečteno: 384x | Diskuse| Ona

Šárka Podhányiová

Má Sophiina volba aneb princezna Bojovnice

"Jsem povinen Vám sdělit i všechna možná rizika operace, kterou Vaše dcera dnes podstoupí." Oznamuje mi lékař a já dále slyším jen pojmy jako "rozvrat vnitřního prostředí s fatálním koncem", "tepenné krvácení" či "ruptura tumoru"

16.10.2019 v 8:01 | Karma: 31,92 | Přečteno: 1272x | Diskuse| Ona

Šárka Podhányiová

Selfie rauš aneb bezcitností ku fotečce pouhé

Bez mobilu v dnešní době ani ránu. A pokud jste teenager tak je pro vás stav baterie otázkou celé své vlastní existence a počet čárek na wifi důležitější než cokoliv jiného. A o fotografování za jakoukoliv cenu škoda mluvit...

14.10.2019 v 8:01 | Karma: 23,99 | Přečteno: 597x | Diskuse| Společnost

Šárka Podhányiová

"Vyděržaj pioněr" aneb Jak jsem šla na poštu

"Znáte ten vtip o České poště? Ne? Nevadí, to dojde později..." Vtípků o České poště je pravděpodobně víc než o Chucku Norrisovi. Akorát tedy s tím rozdílem, že ty o poště se povětšinou zakládají na holých faktech. Nebo ne?

11.10.2019 v 8:01 | Karma: 31,57 | Přečteno: 1644x | Diskuse| Zlín
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1466x

Seznam rubrik